Clark, Brice

Annonse


Farvel til 100VG

Clark, BriceDet er vel ikke egentlig noe revolusjonerende, det Brice L. Clark sier: At fremtiden bokstavelig talt er brolagt med Ethernet i forskjellige varianter. Men på den annen side så er mannen “Strategic Planning Manager” i HPs Workgroup Network Division, hvor han altså er ansvarlig for langsiktige planer og forretningsstrategi for Hps nettverksprodukter.

Han er også mannen som i 1992 ledet arbeidet med å få 100 VG-Anylan etablert som standard for Fast Ethernet. Det er denne kampen han nå innrømmer at han har tapt – og at vinneren er de tre Ethernet-variantene: 10, 100 og 1000 Mbit/s.

Hovedfokus
– Ethernet kommer til å bli hovedfokus hos Hewlett-Packard i årene som kommer, sier Clark. Dette skyldes blant annet at vi allerede i 1998 vil kunne få 100 Mbit/s Ethernet til mindre enn 100 dollar pr bruker, sier Clark.

– Og samtidig vil Gigabit Ethernet bli stabilt og tilgjengelig. I neste omgang – frem mot 1999 og 2000, vil alle varianter av Ethernet være tilgjengelig på en måte som gjør at man problemfritt kan bruke den teknologien som passer der det er behov for den. Aldri vil det ha vært enklere å utnytte moderne nettverksteknologi. Og samtidig vil Web-basert nettverksstyring også sørge for at det blir enklere enn noengang å administrere disse nettverkene, mens IP og Internettprotokollene gjør at alle vil kunne ha tilgang uansett hvor de måtte være. Dette gjør at hele nettverksbildet revolusjoneres, sier Clark.

Fortsatt oppfølging og service
– Og det betyr at HP sier farvel til 100 VG Anylan?
– VG er fremdeles en del av vår produktkatalog. Våre eksisterende kunder vil vite at de får oppfølging og service også i årene som kommmer. Men det er vel liten tvil om annet enn at det er Ethernet-produktene som nå er vår hovedfokus, sier Brice Clark.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse