Annonse


Bank med Microsoft-krypto?

Tirsdag lanserte Microsoft sitt 128-biters kryptoprogram Server Gated Crypto (SGC). 20 banker over hele verden vil straks ta det i bruk. Amerikanske myndigheter har tidligere forbudt eksport av kraftig krypto-teknologi, men Microsoft har fått eksportlisens. Nå inviterer de norske banker til å bruke SGC.

Økt tillit til netthandel
– Vi har mottatt en rekke forespørsler etter at vi gikk ut med informasjonen, sier Seierstad.

– Foreløpig har vi imidlertid ikke signert noen avtale med bankene. Microsoft vil bruke SGS og 128-biters krypto som et middel til å øke brukernes, butikkenes og bankenes tillit til nettsikkerheten ved overføring av penger og konfidensielle dokumenter.

Tøft å knekke
Å knekke dagens 40-biters kryptering er ikke gjort i en håndvending.

Annonse
– Ved bare å øke nøkkellengden fra 40 til 41 biter, blir det dobbelt så vanskelig å knekke koden.128-biters kryptering er derfor fryktelig sikkert, og krever veldig mye datakraft hvis noen skulle forsøke seg på å knekke den, sier Ole Tomm Seierstad.

Digitale sertifikater
SGC-teknologien bruker sikkerhetsprotokollen SSL (Secure Sockets Layer). Microsoft lanserer snart et tillegg til Internet Explorer og Navigator som får nettleserne til å slå på 128-biters kryptering når de oppdager at SGC er i bruk. Bankene får sine digitale sertifikater fra VeriSign som garanterer bankenes identitet.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse