Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Rask fibervekst

STOCKHOLM: De internasjonale fiberoptiske langdistansnettene for telekommunikasjon vokser med 85 prosent per år. I dette tallet er det tatt hensyn til veksten sammenlagt i både sjø- og landbaserte optiske kabelnett.

Konsultselskapet Pioneer Consultning, med base i Cambridge i USA, har utarbeidet en rapport om veksten i de internasjonale fiberoptiske nettene. Dette er nettene som går mellom land og sørger for internasjonal teletrafikk.

200 milliarder til utbygging
Trafikkveksten for Internett har gjort alle tidligere trafikkprognoser til skamme. Veksten i den store tjenesten telefoni er det mulig å forutse. 36.700 millioner nye internasjonale langdistanseforbindelser skal installeres de nærmeste fem årene. Av dette er 29.000 millioner sjøkabler.

Prisen for nettutbyggingen beregnes å bli omlag 200 milliarder kroner.
Annonse
Stikkord: Mobil