Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Motorolas CDMA-problem

STOCKHOLM: Motorola har problemer med sin nye digitale CDMA-telefon beregnet på det amerikanske markedet. Børsanalytikere i New York er skeptiske til at Motorola for andre gang har utsatt lanseringen av den nye digitale mobiltelefonen, skriver Wall Street Journal.

Avisen henviser til børsmeglerfirmaet Donaldsson, Lufkin & Jenrette i New York.

Opprinnelig planla Motorola å lansere sin nya CDMA-telefon i juni. Lanseringen ble først flyttet til august og er nå utsatt til midten av september. Enkelte børsanalytikere senker nå prognosene for Motorola. Problemene når det gjelder mobiltelefoni oppgis som en av grunnene til dette.

Ikke god nok kvalitet
Motorola tapte markedsandeler til konkurrentene når den digitale teknikken, først og fremst GSM, slo igjennom på mobiltelefonimarkedet. Selskapet satset da på den nye amerikanske CDMA-standarden, men nå virker det som om Motorola også har fått problemer på dette området.

I følge Donaldsson, Lufkin & Jenrette selger Motorola CDMA-telefoner som fungerer i Asia, men de holder ikke høy nok kvalitet til å kunne selges på det amerikanske markedet.
Annonse
Stikkord: Mobil