Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Kostbart å ringe på sykehus

BERGEN: Forbrukerrådet i Hordaland vil gjerne vite hvorfor pasientene på Haukeland sykehus må betale kroner 1,59 per minutt når de ringer lokalsamtaler. Dette er tre ganger så mye som prisen fra sykehusets vanlige telefonautomater.

Mellom klokken 22.00 og 08.00 er samtaleprisen bare 1,29 kroner minuttet, i følge Bergens Tidende.

Haukeland sykehus var det første i landet som fikk installert telekortautomater på pasientrommene.

Tredobbel takst
Pasientene setter stor pris på tilbudet, men spør nå i stadig større grad hvorfor de må betale tre ganger så mye for å ringe fra sykehussengen som fra de vanlige telefonautomatene som er utplassert blant annet i sykehusets sentralresepsjon.

Eneste kontaktmulighet
For langtidspasienter langt hjemmefra er telefonen ofte eneste mulighet til å holde kontakt med familie og venner, og til å søke trøst og hjelp når sykdommen blir for vanskelig.

– Gleden ved å kunne ringe fra sykehussengen blir ødelagt siden det er så dyrt å bruke telefonen, sier en av pasientene til BT.

Det er også mulig å ringe direkte inn til pasientene. De som er nødt til å spare på telekortet, har derfor mulighet til å be dem de ringer om å ringe tilbake. Mange kvir seg imidlertid for en slik løsning.

Annonse
Stikkord: Mobil