Annonse


Ikke helt nytrukket Java

Oracle 8 som debuterte i slutten av juni, fikk altså sin norske debut tirsdag. Selv om den norske lanseringen kom to og en halv måned etter den offisielle stabelavløpningen, gjenstår ennå mye før alt er ferdig. Først når versjon 8.04 foreligger en gang etter jul, vil alle «fixene» være på plass.

Valhalla i Valhall?
Ettersom den norske Oracle 8-lanseringen fant sted i møterommet Valhall på Sjølyst, hadde vi kanskje ventet at Oracle hadde sluppet noen detaljer om det nye utviklingsverktøyet for Java og JavaBeans. Det bærer nemlig kodenavnet Valhalla. Men Java-støtten kommer først med versjon 8.1 neste år.

Ingen Java-servering
Mange ble skuffet da Oracle 8 ble lansert i juni uten Java-motor og med støtte for bare fire nye objektdatatyper. Oracle har nemlig lovet slik funksjonalitet helt siden 1992, da de la fram de første planene for versjon 8. Nå sier selskapet at markedet ennå ikke er modent for de nye multimediadatabasene fra erkerivalene IBM og Informix.

Viser muskler
Oracle har så langt brukt 600 årsverk på å utvikle Oracle 8.03. Slik databasen nå foreligger, fokuserer den primært på bedre ytelse, skalerbarhet og forenklet administrasjon. Databasen håndterer både online transaksjonsbehandling og datavarehus med mye kraftigere muskler enn sin forgjenger, versjon 7.3. På disse områdene viser Oracle 8 styrke.

Annonse
Enorm kapasitet
– Vi har fjernet mange av de tidligere begrensningene ved online transaksjonsbehandling, sier Harald Løvvik.

– Oracle 8 kan ekspedere titusenvis av samtidige besøk på travle Web-sider. Kapasiteten er økt ved hjelp av teknologier som er «knabbet» fra stormaskiner. Lagringskapasiteten er enorme 512 Pentabyte!

– I tillegg til en rekke andre plattformer, kan Oracle Parallell Server nå også kjøre fulle Windows NT-klynger med 99,9 prosents oppetid, sier markedsdirektør Løvvik.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse