Larsen, Knut

Annonse


Genie-strek fra Philips

Larsen, KnutVentetiden for Philips Genie har vært lang. Første gang Dagens Telecom hørte om telefonen var i desember i fjor. På CeBIT-messen i februar ble telefonen for første gang vist frem ovenfor pressen. Siden den gang har selskapet kommet med stadige utsettelser og bortforklaringer.

Produksjonsproblemene førte til at Philips gikk glipp av Genie-salg i sommer (se egen sak). Dette kan selskapet ha tapt mye penger på.

Stor mobiltest på gang
Dagens Telecom har som det første mediet i Norge nå fått prøve den nye mobiltelefonen. I midten av neste uke kommer Dagens Telecom og ukeavisa Telecom Revy med Norges største test av mobiltelefoner. Våre journalister har der testet den nye topptelefonen fra Philips.

En verdig utfordrer
Førsteinntrykket til Genie-telefonen er at den er utrolig lett å bruke. Menysystemet er så enkelt at du nesten ikke trenger å ta i bruk instruksjonsboka som følger med telefonen.

Annonse


Genie er uten tvil en verdig og god utfordrer til Ericsson GF 788, Sony CMD-Z1 og Motorola Star Tac. Alle sammen er bygget for profesjonelle brukere som ønsker en lett og meget driftssikker lommetelefon.

Dyr telefon
De vitale målene til Genie er 110 x 54 x 20 mm. Selskapet opplyser at telefonen veier kun 95 gram, men en uhøytidelig test på brevvekta i redaksjonen viste 102 gram. Taletiden er opplyst til å være 65 minutter og standby-tiden opp til 80 timer.

Prisen for Philips lettvektermodell er 5.500 kroner uten subsidier eller GSM-abonnement. Dagens Telecom er kjent med at telefonen har vært solgt for 4.350 kroner inklusive mobilabonnement.

Små skrift i displayet
Displayet er såkalt grafisk og er på seks tekstlinjer. Vårt ankepunkt mot Genie er at skriften i displayet er veldig små. Selv om displayet er på seks linjer har brukeren i realiteten bare tre linjer som brukes ved for eksempel SMS-tekster eller navneinformasjon.

Bevegelige deler
Genies ergonomiske form gjør bruk av en mikrofon som spretter ut ved bruk. Likeså har telefonen en oppdragbar antenne. Vi er i utgangspunktet svært skeptisk til alle bevegelige deler på mobiltelefoner ettersom dette vanligvis bruker å være svakhetspunkter. Ettersom vi ikke har fått testet telefonen over en tid er det umulig å si om disse delene på Genie holder mål.

Stråling?
Våre journalister har allerede lagt merke til at Genie utstråler en del varme i øreregionen når du ringer. Philips hevder at dette ikke er skadelig stråling, men at det skyldes at «utgangssenderen» er plassert i toppen av mobiltelefonen. På denne måten blir det en del varme fra telefonen, opplyser produktsjef Knut Larsen.

Talestyrt
I likhet med en del andre Spark-telefonen fra Philips har også Genie det unike talestyrte oppringningssytemet Voice Dial. Dette gjør at du kan si navnet på den du skal ringe til og så foretar telefonen selv oppringningen. Dette er spesielt bra når du sitter med handsfree-sett i bil under kjøring.

Telefonen vil slutten av september komme med en komplett utstyrspakke med blant annet handsfree og modemkort for GSM. Hastigheten på datatrafikken vil da kunne være 38,4 kbit/s med bruk av Philips Mobile Data Card.

Tre uker standby
Med ekstra batterikapasitet har Genie lenger standbytid enn noen annen mobiltelefon – opptil tre uker!

Philips hevder friskt i sin kommende kampanje at Genie er verdens minste og letteste mobiltelefon. Kampen mot lettvekter-modellene til Ericsson, Sony og Motorola kommer derfor til å bli knallhard i høst.

Annonse