Christensen, Bjørn

Annonse


Standarder garanterer ikke integrasjon

Christensen, BjørnCisco er nr. 1 på nettverksmarkedet, noe som ikke minst skyldes selskapets posisjon i Internett-markedet: Ciscos rutere er selve kjernen i det internasjonale Internettet. Men når Cisco Norge deltar på Den nye Verden er fokuset større enn som så:
– Når vi bruker uttrykket Den nye Verden, så er det verden rundt nettverket vi tenker på, sier Bjørn Christensen i Cisco Norge.

Godtar ikke begrensninger
– Det handler om at alle brukere skal være i stand til å nå alle ressurser med applikasjoner som fungerer. Riktignok vil mange hevde at såvel Digital som IBM kom med tilsvarende uttalelser allerede på åtti-tallet. Forskjellen er at nå, med Internett, så skjer det endelig. Og det er dette som driver såvel bruk som applikasjonsutvikling i dag: Brukerne finner seg ikke i å forbli i den gamle verden. De forventer å kunne bruke de mulighetene som Internett, IP og Java gir. De aksepterer ikke lengre begrensningene. Og derfor er det disse tingene vi ønsker å fokusere på, sier Christensen.

Ikke sømløst, tross alt
Nå er ikke Den nye Verden , slik Christensen ser den, like sømløs som den kan virke i teorien. Faktum er at det blir mer komplisert jo mer sømløst det skal være. – Riktignok baserer man seg på standarder, så som Internett-protokollene. Men det de større kundene forventer, er at vi kan garantere at dette er integrert, at det faktisk fungerer sammen. Det gjelder selve forbindelsen, og det gjelder kvalitet på tjenesten enten det er snakk om data, stemme eller multimedia.

Må ta ansvar
Det skal fungere fra den minste hjemmeruter tvers gjennom nettet – og da snakker vi om et integrert, svitsjet/rutet nett, og helt fem til den andre enden. Noen må imidlertid ta ansvaret for at det faktisk er integrert, at det hele fungerer. Riktignok er alt vi snakker om basert på standarder, men i virkelighetens verden må det testes ut likevel. Ikke bare at det fungerer rent teknisk, men også i opp mot tjenestene og applikasjonene som skal fungere i Nettet. Derfor har Cisco opprettet et Multimedia-lab sammen med Intel og Microsoft – for å sikre seg at alt skal være testet på forhånd. Og derfor vil kundene likevel ha en enkelt leverandør, til tross for at det teoretisk sett er mulig å basere seg på å blande sammen standard-baserte løsninger fra forskjellige leverandører: Vår jobb blir nå å sikre at integrasjonen jobber på alle plan, sier Christensen.