Mandal, Henrik

Annonse


Fra leketøy til verktøy

Mandal, HenrikNorske KonaSoft er et ungt selskap. Om kort tid åpner firmaet salgskontor i USA, samtidig som det vil knytte til seg 10-12 partnere i Europa med Norge som supportsenter. Ledelsen sitter i Oslo, mens utviklerne jobber i Kiev i Ukraina.
– Vi er noe langt mer enn et vanlig programvarehus, sier markedssjef Henrik Mandal, nylig hjemkommet etter årets Java-begivenhet i USA, Java Internet Expo. – Vi har rett og slett utviklet en helt ny teknologi, basert på enkelthet og åpenhet.

JDBC-kompatibel server
Sikkerhet, enkel databasetilgang og plattformuavhengighet er stikkord for KonaSofts produkter. Hovedproduktet, er en JDBC-kompatibel server, KonaSoft Enterprise Server 1.0, som er en komplett plattform for kjøring av Java-baserte løsninger.
– Java har lenge vært et ‘kult’ leketøy – vår ide er å vise at det kan utvikles til et seriøst redskap før næringslivet. Og det var da vi fant at vi måtte gjøre noe selv, sier Mandal, som legger til at serveren har vært testet i tre måneder med 10.000 hits i sekundet uten å gå ned en eneste gang.

Transparent løsning
Selve byggesteinen er Proclet Technology, som innebærer en enkel og transparent løsning for bygging av komplekse koblinger. – Det er en måte å koble databaser på som gjør Java til et seriøst verktøy. Du kan administrere databaser fra ulike leverandører med samme verktøy. Sikkerheten er innbakt og vi har lagt vekt på å skape skalerbarhet, og en mest mulig åpen løsning, sier han.
– Til syvende og siste handler det om å bruke mindre penger samtidig som du gjør data lettere tilgjengelig, sier Mandal.