Arkiv

Annonse


Apple inn i Den nye verden

ArkivPå utsillinegn Nye verden på Norbit ´97 vil Apple vise sitt nye operativsystem Mac OS 8, den siste store systemoppgraderingen før selskapet introduserer neste generasjon operativsystem Rhapsody. Brukervennlighet, plattform for utvikling, intranett og Internett er stikkord for Apple sin satsing framover.

Nye operativsystemer
Mac OS 8 drar allerede fordel av å ha Java som en integrert del av operativsystemet. På utstillingen vil Apple vise Macintosh Runtime for Java (MRJ) .
Mac OS 8 har blant annet innebygd Netscape Navigator som Internett browser. Framtidige versjoner vil også ha Microsoft Explorer som browser-alternativ i tillegg til Netscape.
Neste generasjon operativsystem fra Apple, som har fått navnet Rhapsody, vil ha koder fra Stev Job´s Next. I dette operativsystemet inngår både Java og Objectice C. Etter planen skal Rhapsody lanseres på det norske markedet tidlig neste år.

Apple Share IP
AppleTalk har vært en av de mest utbredte nettverksprotokollene etter TCP IP. Med Apple Share IP går Apple over mot industristandarden TCP IP. Ved å ta i bruk TCP IP ved pålogging i nettet, vil en kunne oppnå en økning i ytelsen på opp mot 400 prosent.
Apple Share IP har innebygget web-server, FTP og mail.

Jubileumsmodell
Apple feirer 20-års jubileum i år. Dette markerer de med jubileumsmodellen “Twentieth anniversary Macintosh”. Modellen, som har fått et futuristisk design i pakt med Apple tradisjonen, vil kun bli produsert i et begrenset antall. På utstillingen Nye verden vil en kunne se en av de kun 50 eksemplarene som er reservert for det norske markedet. Maskinen har en PowerPC 250 Mhz 603e RISC prosessor.
Jubileumsmodellen er tatt inn for de spesielt intereserte, og vil trolig få en høy samler- og afeksjonsverdi for Mac-entusiastene i framtiden.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse