Annonse


100 millioner nye Netscape-brukere?

Netscape Everywhere er navnet på Netscapes initiativ, som har som hovedmål å stoppe Microsofts stadig hardere angrep på Internett-markedet. Man regner med at denne kampen vil bli enda hardere når Microsoft om noen uker lanserer sin Internet Explorer 4.0.

Distribusjonsavtaler
Derfor har Netscape blant annet inngått en lang rekke distribusjonsavtaler for å Navigator ut på PCene. Blant de nye partnerne finner man blant annet Digital Equipment, IBM, Hewlett-Packard, sun, silicon Graphics, Novell, Lotus og Oracle. Mange av disse navnene er allerede kjent fra listen over dem som ikke liker Microsofts stadig mer dominerende rolle i IT-bransjen, så det er grunn til å tro at de mener alvor. I tillegg er omlag 100 Internett-leverandører verden over med på Netscapes liste, slik at selskapet håper at mer enn 100 millioner av Navigator-klienten skal distribueres i tiden som kommer.

Fra 40 til 100 mill?
I såfall blir dette en seier for Netscape, siden man i dag regner med at 80 prosent av dagens 50 millioner Internett-PCer bruker Navigator i dag. Men Netscape har også andre produkter, så som Netscape Commerce Platform, for å drive handel over nettet.

JavaGator
Selskapets seneste prosjekt er JavaGator, en Java-basert nettleser som Netscape utvikler i samarbeid med Sun. Meningen er å kombinere deler av Netscape Navigator med Suns HotJava for å lage en nettleser som i følge de to selskapene (og med et skjevt blikk mot Microsoft) skal bli ”friendly to the operator, not to an operating system”. Det er et produkt som skal gjør deler av den jobben som Navigator i dag gjør, uten å være en fullstendig erstatning. IBM har annonsert at selskapet kommer til å levere JavaGator med sine maskiner i løpet av første kvartal 1998.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse