Annonse


Skrivefeil koster milliarder?

Den svenske avisen Dagens Nyheter skriver at det statlige telefonselskapet Telia har gått glipp av en kontrakt på 10 milliarder svenske kroner på grunn av et komma som havnet på feil plass.

Skrivefeil
Telia la inn bud for å drive et mobilnett i Sao Paulo i Brasil. Byen har 20 millioner innbyggere. Summen de tilbød var mye større enn de brasislianske myndighetene hadde ventet, og svenskene fikk først kontrakten.

Men når myndighetene så nærmere på anbudet, viste det seg at tilbudet i virkeligheten var på 1,32 realer og ikke 1.320 millioner realer, slik de først hadde trodd. Den første summen tilsvarer 10 kroner.

Kan miste kontrakten
Dagens Nyheter skriver at det i meldingsavisen fra den brasilianske staten heter at regjeringen derfor vil se bort fra Telias anbud. Klarer ikke ledelsen i det lett sjokkerte telekonsernet å endre beslutningen, får en gruppe selskaper under ledelse av amerikanske Air Touch kontrakten.

Annonse


Annonse


Annonse