Annonse


Ny søker for DCS-1800?

Kampen om de tre DCS-1800 lisensene er i ferd med å tilspisser seg. Det er allerede kjent at NetCom og Telenor vil søke hver sin lisens. Det er også trolig at EniTel/Telia-konstelleajsonen, som ble offentliggjort tirsdag, vil være blant søkerne. Men størst spenning knytter det seg likevel til France Telecom/ElTele:

– Vi er absolutt interessert i norsk DCS 1800-lisens, men avventer vilkårene. Norge er ikke noe enkelt land, sa lederen for France Telecom Nordic, Monique Moullé-Zätterstrøm til Dagens Telecom i våres.

Nå sier hun til Arbeiderbladet at det er satt ned en gruppe for å vurdere spørsmålet. Moullé-Zätterstrøm mener imidlertid at det er for tidlig å si hva konklusjonene av dette arbeidet vil bli.

Mye fjell
Tidligere har Moullé-Zätterstrøm antydet en viss skepsis når det gjelder DCS-1800 lisens i Norge

Annonse


– Danmark er et lite land, i Norge har dere mye fjell, sa hun etter at France Telecom hadde fått DCS-1800 lisens i Danmark.

Ferdig, operativt nett
Moullé-Zätterstrøm mente at blant annet kravene til geografisk dekningsgrad ville være avgjørende for en eventuell søknad.

Gjennom samarbeidet med ElTele-gruppen får France Telecom nå adgang til e-verkenes allerede operative, høyteknologiske telenett i Norge.

Annonse