Annonse


Kinesisk seier for Nokia

Nokia undertegnet tirsdag sin hittil største kontrakt på det kinesiske markedet. Kontrakten har en verdi tilsvarende drøyt 2,2 milliarder norske kroner og er inngått med den kinesiske operatøren Fujian PTA.

Kontrakten omfatter levering av blant annet svitsje-sentre, basestasjoner og Nokia NMS/2000 styresystem for nettverk. Alt utstyret skal være på plass innen utgangen av 1998.

Firedobler kapasiteten
Fujian PTA dekker Fujian-provinsen med de tre storbyene Fuzhou, Quanzhou og Xiamen. Nettverket, som er basert på GSM 900 og 1800, har i dag en kapasitet på 600.000 abonnenter. Etter at det nye utstyret fra Nokia er på plass, vil nettet få en kapasitet på 2,4 millioner abonnenter.

– Denne kontrakten viser ikke bare GSM-standardens økende betydning i Kina, men også som global standard, sier viseadm. direktør Folke Ahlbäck i Nokia.

Annonse