Arkiv

Annonse


Intranett fra Telenor Nextel

Arkiv– En virksomhet med 10 ansatte vil med Nextra få en komplett intranett- og ekstranett-tjeneste til en årlig kostnad på under 25.000 kroner, sier adm. direktør Morten Lundal i Telenor Nextel.

– Dette er en abonnementstjeneste som inkluderer alt det som er nødvendig for å få Intranett-løsningen til å fungere og den er enkel å ta i bruk selv for bedrifter uten Internett-kvalifikasjoner. Derfor har vi tro på at vi skal få mange nye kunder på denne løsningen, sier Lundal.

200.000 bedrifter
Det er et stort marked Telenor Nextel nå ønsker å gjøre sitt inntog på. I Norge finnes det i dag mer en 200.000 bedrifter med mindre enn 100 ansatte. Selv om mange av disse er enmannsbedrifter uten egentlig behov for Intranett-løsninger, har likevel flere av dem behov for å være tilstede på nettet.

I dag har Telenor Nextel omlag 1.000 bedriftskunder med fast samband, samt omlag 10.000 firmakunder som baserer seg på oppringt Internett.

Annonse


Unik i verden
Derfor har selskapet siden nyttår arbeidet med å utvikle sin løsning for Intranett og Extranett.

-Det er foreløpig en unik tjeneste på verdensbasis, sa Stein C. Tømmer, direktør for forretningsutvikling i Telenor Nextel da produktet ble presentert for pressen.

Økt nytte
– Den imøtekommer markedets etterspørsel etter økt nytte ved Internett, samtidig som den endrer prisbildet for denne typen løsninger. I dag må en bedrift investere i egne servere, kjøpe konulenthjelp for skreddersøm av løsninger og ansette driftsperonsll. Ved Nextra unngår man dette og får en tjeneste som er like lett tilgjengelig enten man er på jobben, sitter hjemme eller er på reise, sier Tømmer.

Kommunikasjonsløsninger
I følge Telenor Nextel er det kommunikasjonsløsningene som er kjernen i Nextra. Brukere kan sende og lese e-post, sende faks, teleks og meldinger til personsøker og GSM.

Dessuten garanterer Telenor Nextel at Nextrabrukerne får tilgang til nye tjenester som telefoni over Intrnett og elektroniske konferanseløsninger når disse blir tilgjengelige.

Informasjonstilgang
Nextra er utviklet for å gi brukerne bedre informasjonstilgang.

– Det blir enklere å strukturere, tilpasse og finne informasjon. Produktet leveres blant annet med ferdige moduler for publisering. Dermed blir det enkelt å lage oppslagstavler, gjøre internavisen tilgjengelig og få lagt ut personalhåndbok, organisasjonskart, telefonlister og lignende, sier Tømmer.

Nextra kommer 1. oktober til å være tilgjengelig direkte fra Telenor Nextel eller fra forhandlere som Telenor Bedrift, Merkantildata og Office.