Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Big Blue nekter å svare

OSLO: – Jeg vil overhodet ikke gi noen kommentarer i forbindelse med at enkelte bedriftskunder har trukket seg fra Big Blue Systems! Dette sier en svært så ordknapp styreleder Trond B. Svendsen til Dagens Telecom.

Den påståtte forsikringssvindelsaken og påfølgende tekniske problemer Big Blue Systems i sommer har ført til at det nå er stor usikkerhet rundt internettleverandøren.

Samarbeidsbrudd
Styreleder Trond B. Svendsen fungerer nå som daglig leder for selskapet, men vil altså ikke kommentere det akutte samarbeidsbruddet med Statnett og NewsWire.

Han nekter også å fortelle Dagens Telecom hvor mange ansatte og eventuelle bedriftskunder Big Blue Systems har i dag.

Ble solgt
Big Blue Systems ble overraskende solgt i begynnelsen av august. Ny styreleder ble Trond B. Svendsen, som arbeider i eiendomsselskapet Storo i Oslo. Han har en fortid i Alcatels forsvarsdivisjon.

Selskapet «brakk ryggen»
Nylig uttalte tidligere daglig leder, nå svindelsiktede Fabian Roan til Dagens Telecom:

– Jeg var tvunget til å selge Big Blue Systems ettersom selskapet har brukket ryggen og mitt navn er svertet på grunn av Gjensidige nitidige «trakkasseringer» i forbindelse med etterforskingen av innbruddet vi hadde i oktober i fjor.

Har ikke sluttet likevel?
Til tross for at Roan hardnakket hevder at han har sluttet i selskapet var det han som ga tilbake NewsWires server i slutten av forrige uke. Big Blue har i omlag to år driftet serveren på vegne av nyhetsbyrået.

NewsWire var dessuten en av de mange bedriftskundene som ble hardt rammet av det påståtte datainnbruddet hos Big Blue Systems.

Fortsatt siktet
Fabian Roans er fortsatt under full politietterforskning for grov forsikringsvindel. Det er ventet at økonomiavsnittet ved Oslo Politikammer vil avslutte saken om ikke alt for lang tid.

Annonse