Annonse


Mobil minibrowser

Den nye nettleseren, UP Browser skal gjøres tilgjengelig for mobiltelefon-produsentene uten at de må betale lisens for den. Meningen er å øke markedet for UP Link Platform, en port inn til Internett og Intranett via trådløse systemer som mobil pakkedata,
GSM-data eller dataløsninger for CDMA og TDMA-systemer.

En rekke amerikanske mobiloperatører utnytter allerede UP Link Platform, mens Alcatel, Mitsubishi, Motorola og Qualcom er blant mobilprodusentene som legger inn den nye nettleseren i sine mobiltelefoner.

HDML
Den nye nettleseren er basert på Handheld Device Markup Language (HDML), som på mange måter minner om HTML, men som er utviklet for å fungere på mobiltelefonens LCD-display, eller på små skjermer på andre, håndholdte kommunikasjonsløsninger.

UP Browser kommer til å konkurrere direkte med løsningene fra Geoworks, som blant annet utvikler programvare for Nokias 9000 Communicator. Geoworks er imidlertid basert på Intel-plattformen der UP Browser skal være prosessoruavhengig.

Annonse


Annonse


Annonse