Arkiv

Annonse


MD kjøper Complet

ArkivMerkantildatas administrerende direktør, Tom Adolfsen er meget fornøyd med kjøpet, og mener selskapene har et idegrunnlag som vil føre til gode resultater.

– Complet er veldig godt posisjonert når det gjelder storkundemarkedet. Her burde vi få en organisasjon som blir blant Danmarks 2-3 største dataforetak. Selskapet er posisjonert for nye markeder og det bør gå an relativt raskt å få opp salgsvolumet til mellom en og halvannen milliard, sier Adolfsen.

Fusjon
Overtakelsen av Complet skjer i form av en fusjon, og med Merkantildata som det overtakende selskapet. Complet omsatte i 1996 for 676 millioner danske kroner og forventes å omsette for omlag 800 millioner kroner i år. Selskapet har 275 ansatte. De har ansatt 30 stykker i år, men har fått beskjed om at det neppe blir snakk om å ansette mer enn fem stykker i andre halvår. Nå er det de økonomiske resultatene som teller.

Complet er Danmarks største forhandler av Compaq, og den tredje største både når det gjelder IBM og Apples maskiner. Samtidig har selskapet stor kompetanse på Lotus Notes.

Annonse


Skandinavia
– Vår visjon har vært at Merkantildata skal gå over fra å være et skandinavisk IT-selskap til å bli et ledende skandinavisk «Data og Tele selskap», sa Adolfsen da han la fram konsernresultatet torsdag morgen.

Han korrigerte med å si at det riktige var at Merkantildata var sterke i Norge og Sverige, men at skulle man inn i Danmark, så ville det skje ved oppkjøp.

Overraskelse
– Og det er akkurat det vi har gjort. I dag tidlig undertegnet vi avtalen om å overta Danmarks største frittstående systemintegrasjons og kommunikasjonsselskap.

Complet er verdsatt til 138,4 millioner kroner etter kursen på 170.- norske kroner per aksje. 40 prosent av summen vil være tilgjengelig ved fullført emisjon, og 60 prosent er bundet i tre år.

Annonse


Annonse


Annonse