Annonse


Concert til HongKong

Avtalen skal i første omgang være et tilbud til flernasjonale selskaper i Hong Kong, hvor Hutchison er en ledende teleoperatør.

Nå vil det bli mulig for næringslivet i Hong Kong å ta i bruk Concerts datatjenester, så som VPN-nettet, via Hutchinsons nett. Meningen er at det skal bli et sømløst nett fra ende til ende, ikke to separate nett som er knyttet sammen.

VPN
I dag kan Concert tilby Virtual Private Networks (VPN) i 18 land i verden, med Hong Kong som nr. 3 i Stillehavsregionen, etter Australia og Japan.

I Concert-sammenheng har man hittil vært misfornøyd med Asia-dekningen, men den begynner å bli bedre. Og i resten av verden regnes Concerts globale nettverk, hvor også Telenor deltar, som det beste av de tre store, internasjonale alliansene.

Annonse


Telefon neste?
Forøvrig har både Hutchison og BT lenge sagt at de også vil gå inn på telefonmarkedet i Hong Kong, når Hongkong Telecom mister sitt monopol på internasjonal trafikk.

BT har imidlertid gjort det klart at selskapet ønsker en lokal partner når dette skjer. Med Hutchison skulle dette være ordnet selv om de to selskapene er harde konkurrenter på det britiske mobilmarkedet: Hutchison-eide Orange er den raskest voksende konkurrenten til Cellnet, hvor BT har aksjemajoriteten.