Pettersen, Soeren

Annonse


Nokia med toppmodell-planer

Pettersen, Soeren– Jeg kan ikke si så mye, men kan bekrefte at vi i høst vil lansere en ny GSM-telefon. Vi er ikke så opptatt av å minske størrelsen på våre telefoner, vi tror heller på å minske vekten på teknologien og batteriene i mobiltelefonene. Hvordan den nye telefonen vil bli kan jeg dessverre ikke røpe, sier Petersen til Dagens Telecom.

Philips-bakgrunn
Dansken Peter Sørensen har gått til topps i Nokia Mobile Phones, som er Nokia-konsernets mobilselskap. Sørensen har bakgrunn fra mobil-virksomhet i Philips, men ble for tre år siden «headhuntet» over til konkurrenten Nokia. Etter tre år ved selskapets kontor i København er Petersen i dag vise-president i for internasjonalt salg av Nokia-mobiltelefoner.

Ensidig fokus
Nokia Mobile Phones har det siste halvåret kun fokusert på salget av Nokia Communicator og den relativ nye Nokia 3110 som har en unik menystyring ved hjelp av kun en knapp.

Svarer konkurrentene
Sørensen og Nokia holder nå kortene tett til brystet og vil ikke røpe særlig mye om nyskapningen som allerede er i prøveproduksjon. Men etter det Dagens Telecom erfarer vil Nokia nå svare på lettvektermodellene Ericsson GF 788, Motorola Star Tac og Philips Genie. Sistnevnte telefon er enda ikke lansert i Norge, men vil bli sluppet på det svenske markedet i slutten av denne uken.

Annonse


Utviklingsproblemer
I likhet med Philips ønsket Nokia å lansere en lettvektermodell før sommerferien, men de har hatt visse utviklingsproblemer, ryktes det her i Nokias nye hovedkvarter i Helsinki.

Etter det Dagens Telecom erfarer har utviklerne hatt problemer med å lage en funksjonell telefon med god design som også er liten, lett og som har lang batterikapasitet.

Bredere enn forgjengerne
Ryktene her i den finske hovedstaden sier at Nokias nyskapning ikke vil bli så høy som Nokia 3110. Skisser som Petersen viste på et presseseminar for internasjonale IT-journalister onsdag morgen tyder på den nye telefonen vil bli bredere, nærmest lik bredden på Philips Genie og Motoroloa Startac.

Av prestisjegrunner for Nokia tror Dagens Telecom at nykomlingen vil veie i underkant av 100 gram og vil ha samme enkle menysystem som «storebroren» Nokia 3110.

Stor interesse
Nyheten om at Nokia nå kommer med en lettvektermodell har skapt stor interesse fra den internasjonale IT-pressen her i Helsinki.

De fleste av oss pressefolk hadde regnet med at en lettvekter-modell ville bli lansert på CeBIT-messen i Tyskland tidlig neste år.

Forserte planene
Etter det Dagens Telecom erfarer har Nokia nå forsert disse planene ettersom de ikke ønsker at Philips Genie skal bli enerådene på markedet for virkelige avanserte lettvekter-telfoner.


Annonse