Annonse


Konkurs etter datatyveri

– Tyveriet smaker av bestillingsverk, sier Viksund til Bergens Tidende.

Det var tydelig at de ubedte gjestene visste nøyaktig hva de var ute etter. Harddisken, sikkerhetskopiene som ble oppbevart i et eget sikkerhetsskap, og alle permene med skriftlig dokumentasjon på båtbyggeriets nyutviklede sjark var det eneste som forsvant. Pengene som lå i det samme skapet ble ikke rørt.

Bestillingsverk?
Viksund er en av de mest anerkjente sjarkprodusentene i Norge. Under innbruddet i september i fjor fjernet tyvene all dokumentasjonen til Viksunds nye, populære yrkesbåt, en hurtiggående Speedsjark. I følge myndighetens ekstra strenge krav til produksjon av yrkesbåter, må denne dokumentasjonen være tilgjengelig.

Både tyver og tyvegods har senere vært som sunket i jorda. Askøy lensmannskontor har henlagt saken.

Annonse


Må legge inn årene
Tap og skader etter innbruddet er taksert til 3,8 millioner kroner. Ett år etter innbruddet har båtbyggeriet foreløpig bare fått utbetalt 300.000 kroner i erstatning fra det britiske forsikringsselskapet Lloyds. Det er den mangelende forsikringsutbetalingen som etterhvert har gjort likviditeten til selskapet med 22 ansatte så anstrengt at ledelsen ser seg tvunget til å legge inn årene, til tross for mange utestående ordrer på lystbåter.

Båtbyggeriets produksjonsapparat er lagt opp med tanke på at yrkesbåter skal stå for 65 prosent av omsetningen.