Olset, Henning

Annonse


IBM aktivt inn på e-handel

Olset, Henning«Big Blue» har levd for lenge i sitt eget speilbilde og har derfor ikke oppdaget før nå at handel på nettet og maskiner til dette spesialområdet er liv laga.

«E-business»
En ny maskinserie skal nå gi IBM vind i salgsseilene med henblikk på handelsbedrifter som arbeider på Internett, ekstranett eller intranett.

IBM-folkene har lenge snakket seg om «Network Computing» men dette har ikke slått til i folks bevissthet. Derfor forsøker de seg nå med «E-business» som rett og slett går ut på netthandel i alle varianter.

Kraftig ytelse
Hjelpemiddelet er den nye AS/400 e-serien som har en ytelsesforbedring på opptil 460 prosent. Maskinene har en klokkefrekvens på 180 til 250 megahertz.

Annonse


Manglende handel på nettet i dag skyldes at folk er redde for å gi fra seg kredittopplysninger og kontonumre. Likeså har drifterne av handel på nettet vært redd for innbrudd i form av datasnoking, virus og annen styggedom.

Sikker som banken
Derfor er maskinene bygget med henblikk på kryptering og SET-standarden (Secure Electronic Transaction), samt at de har innebygget brannmurer.

Alle de åtte modellene av den spesielle e-serien skal ut på markedet senest 29. august.

– Vi regner med å selge 750 maskiner i løpet av 1998. Dette innbefatter også oppgraderinger av tidligere AS/400-maskiner, sier Henning Olset til Telecom Revy.

Pizza-bit
I Danmark er det allerede installert en fire-fem maskiner av denne typen. I Norge har IBM nå en foreløpig hemmelig pilotkunde som tester ut nyskapningen.

Peppes Pizza har i en del år benyttet den opprinnelige AS/400-serien som ble introdusert på slutten av 1980-årene. Telecom Revy tror derfor at pizzakjeden og andre med tanker om netthandel fort kommer til å «spise» en eller flere nye e-serie maskiner fra IBM.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse