Annonse


Svindyrt for Telia i Norge

I 1995 tapte Telia Norge 54 millioner kroner, i fjor tapte de 156 millioner og i år venter selskapet et underskudd på 50 millioner kroner. Kostnad hittil for Norgessatsingen: 260 millioner kroner!

Gir seg ikke
Telia gir seg imidlertid ikke. Selskapet har som ambisjon å bli nummer to i det norske telemarkedet. Målet er en andel på 30 prosent av et marked som nå er beregnet til omlag 20 milliarder kroner.

For å oppnå dette ser selskapet seg om etter aktuelle partnere. Hittil har Telia Norge samarbeidsavtaler med energiselskaper og Oslo sporveier på infrastruktursiden. På markedssiden finner vi samarbeidspartnere som Cinet, Merkantildata og IBM.

Sjefsbytte
Adm. direktør Terje Nordahl går av til fordel for Bjørn Formo som tidligere har arbeidet som viseadm. direktør i Telenor Bedrift. Før Formo inntar sjefstolen etter nyttår vil Stein Dahle fungere som Telia-sjef i Norge, skriver Finansavisen mandag.

Annonse