Rieger, Frank

Annonse


“Datasnoking er OK”

Rieger, Frank– Næringslivet er ennå ikke klar over hvor lette det er å hacke, sa Frank Rieger fra den tyske hackerorganisasjonen Chaos Computer Club (CCC). Organisasjonen samler noen av Europas mest beryktede hackere og skal etter det Dagens Telecom erfarer ha hacket websitene til flere norske bedrifter, blant annet innen bankvesenet.

Gir råd
I dag gir Rieger råd til bedrifter om hvordan de kan beskytte seg mot hackere. Han jobber også aktivt med hackere for å fortelle dem hvor grensen går for ufarlig hacking. Ett av Riegers poeng er imidlertid at de fleste angrepene faktisk kommer fra ansatte selv i bedriften og ikke fra amatører som tar hacking som en del av lørdagsunderholdningen.

Skille post og browser
Rieger var invitert til sikkerhetskonferansen arrangert av sikkerhetsfirmaet PDI. Blant rådene han ga til de rundt 130 fremmøtte var blant annet å rendyrke browseren ved å bruke separat program for å lese e-mail.

Han frarådet også å ta imot worddokumenter som vedlegg. Ifølge Rieger lekker dessuten brannmurer som en sil, og han mente det var helt avgjørende å ha eksperter i bedriften som kan overvåke sikkerheten.

Skape bevissthet
– Det blir nødvendig å skape en bevissthet rundt sikkerhet blant de ansatte. USA har kommet lengst på dette, og med fremveksten av Internett tror jeg Skandinavia blir de neste som er nødt til å tenke alvorlig over dette, mente Rieger.

Annonse


Annonse


Annonse