Annonse


Kamp om nettkundene

Datamonitor har undersøkt de største telefonselskapene i Belgia, England, Finland, Frankrike, Tyskland, Italia, Nederland, Spania og Sverige. I gjennomsnitt står de for en tredjedel av Internett-aksessen, opplyser Reuters.

Fra 2 til 55 prosent
Mens British Telecommunications bare har hånd om 2 prosent i England, kontrollerer Deutsche Telekom 55 prosent i Tyskland. Hadde Datamonitor kastet et blikk på Norge og Telenor, ville de ha opplevd en enda høyere markedsdominans.

Ikke alle har lyktes
Datamonitor mener at Belgacom, BT og France Telecom har mislyktes i å utnytte sin dominerende stilling på det nye forretningsområdet. Nå tar de imidlertid betydelige andeler av de nye Internett-abonnentene, og øker sine markedsandeler.

Bank og netthandel
Alle de ni telefonselskapene vil utvide sine online tjenester. Utviklingsområdene netthandel og nettbank vil ta av så snart betalingsformidling via nettet blir sikker og akseptert av publikum, sier Datamonitor. I Norge er VISA SET-prosjektet på Hamar som nå åpner, det mest løfterike.