Annonse


Send PSD i Cyberspace!

Synspunktene er klare.
– Fremtiden var der allerede i går når det gjelder informasjonsteknologi. IT er ikke sektorpolitikk, men griper om alle sektorer. Den har med utdanning å gjøre, med alt fra forskning og næringsutvikling, til morgendagens produkter, og det handler også om samferdsel, sier Ludvigsen.

Uavhengig av geografien
Ludvigsen mener også at IT kan få stor betydning distriktspolitisk. Geografi får ikke den samme betydning som det har hatt tidligere.

Konkurranse
– Jeg pleier å bruke et selskap i Vestfold som eksempel. Sensonor ligger som en øy i en åker, og de forsyner verdensmarkedet med følere til «airbags». IT har muligheter alle steder i landet så sant kunnskapen er i hodet til folk.

Men Ludvigsen mener at kostnadene for bruk av datalinjer får distriktspolitiske konsekvenser. Derfor tror han det er viktig å få inn konkurranse også på dette området.

Annonse