Websprøyte

Annonse


Nettomani er som narkomani

WebsprøyteUnder en konferanse i regi av American Psychological Association forrige uke, la Kimberly Young fra University of Pittsburgh fram en forskningsrapport om «nettomani». De Internett-avhengige lider av tilbaketrekning og andre symptomer som er vanlige hos alkoholikere og narkomane.

Farlig tidsfordriv
Undersøkelsen viser at folk med mye tid til overs, har størst sjanse til å bli nettomane. Verst utsatt er middelaldrende, hjemmeværende kvinner. Funksjonshemmede, pensjonister og studenter som bruker nettet som tidsfordriv, er også i risikogruppen.

Bare åtte prosent av de nettomane hadde teknologi-jobber.

Vanskelig å slutte
De fleste nettomane fryktet opprinnelig teknologien, men ble hektet så snart de kom i gang. Av de 360 personene som var med i undersøkelsen, hadde mange innsett problemet, og forsøkt avholdenhet. Noen hadde sagt opp Internett-abonnementet, kastet modemet og demontert PCen for å få en slutt på det.

Annonse


40 timer i uken
Abstinensen ble uutholdelig. Nytt modem ble innkjøpt, og snart kunne de igjen sette sine daglige nett-doser.

De fleste nettomane er oppkoplet 40 timer i uka. Hovedinteressen er chatting og online spill, e-post og diskusjonsgrupper. Interessen for surfing og informasjonssøk er minimal, i følge Kimberly Young som har studert nettomani i flere år.

Annonse