Annonse


NetCom med «lokaltelefon»

Dette kom frem da selskapet presenterte sitt halvårsresultat mandag morgen.

NetCom ønsker å oppnå to ting når selskapet søker om lisens for GSM 1800 i Norge. Det er snakk om å avhjelpe det stadig mer sprengte GSM 900-nettet, særlig i de store byene, og det er snakk om å tilby et alternativ til Telenors faste linjer.

Ikke fastnett
– Vi ønsker ikke å satse på utbygging av fastnett-telefoni, hverken til privatkunder eller bedriftsmarkedet, selv om det blir mulig for oss å gjøre dette neste år, sier administrerende direktør Gert Munthe i NetCom til Dagens Telecom.

– Vi mener at fremtiden for tale er mobil og regner med at vi skal kunne dekke behovene til kanskje 60-70 prosent av bedriftsmarkedet ved å tilby mobile løsninger.

Annonse


Mobilt best?
– Vi satser ikke på å løse problemene til spesielt data-intensive bedrifter, eksempelvis innen finansnæringen. Men vi regner med at mobile løsninger skal kunne dekke telefoni- og dataoverføringsbehovet til brorparten av norsk næringsliv, først og fremst små og mellomstore bedrifter.

Innen enkelte bransjer, så som transport og reiseliv, er mobile løsninger faktisk å foretrekke, sier Munthe.

NetComs WLL
Internasjonalt er det stadig større fokus på såkalt trådløst abonnement- eller aksessnett, gjerne kalt Wireless Local Loop (WLL). Årsaken er først og fremst at de nye operatørene ved å utnytte denne teknologien slipper de store investeringene det innebærer å grave ned kabler til alle nye abonnenter.

For Netcom vil dette være enda mer fristende, siden selskapet allerede har bygget ut mye av den infrastrukturen som skal til for å utnytte WLL-teknologi. Med GSM 1800 får selskapet dessuten et nett som er spesielt godt egnet til det.

Annonse