Roan/Rugaas

Annonse


Svindelsiktet møtte Rugaas

Roan/RugaasUnder et møte Aftenposten arrangerte på Internettcaféen ved Oslo Sentralstasjon, fikk den nå svindelsiktede lederen i Big Blue Systems (BBS) møte Rugaas. I følge Akersgata-avisa var Roan den mest aktive under møtet der han gjentatte ganger tok ordet fra IT-minsteren med sin kunnskap om Internett og bruken av dette.

Skremmer Roan
Roan åpnet møtet med følgende utsagn:

– Det som skremmer meg mest er at nivået på utdannelsen er altfor lav. Hva med å høyne nivået hos lærerne i grunnskolen litt, sa han ifølge Aftenposten 19. februar.

Har ikke kunnskaper
Roan hevdet i følge Aftenposten at hverken lærere eller elever har de nødvendige grunnleggende kunnskaper om IT og Internett.

Annonse


– Det er som å komme ut av skolen og så kan du ikke knytte skolissene dine engang.

– IT-fag må bli like naturlig som fransk. Da vil flere velge det, sa Roan på møtet.

Ta med næringslivet på råd
Roan hadde ifølge Aftenposten en rekke gode idéer til planleggings- og IT-ministeren:

– Ikke lag en langsiktig plan. Dessuten: Ta med næringslivet. Man kan ikke bare lage en komité og plassere en professor der, som ikke har noen praktisk erfaring, sa Roan i følge Aftenposten.

Ikke skolens «skyld»
Fabian Roan er et godt eksempel på ungdommen som ble interessert i data og startet et gutteromsfirma som endte med å bli en internettleverandør. Fremgangen og kunnskapen om dette tilegner han ikke skoleverket.

Nye avsløringer
Dagens Telecom vil mandag morgen legge ut nye avsløringer på nettet om det som kan være årets største datakrimsak.