Annonse


Slik skjedde BBS-innbruddet

Avisen Verdens Gang kunne dagen etter melde om «Storfangst for internett-tyver». Også Arbeiderbladet og flere andre hovedstadsaviser skrev om den oppsiktsvekkende tyverisaken.

Gjort på kun 15 minutter
Alarmen gikk ved 05.30-tiden hos Big Blue Systems i Hausmannsgate i Oslo. Kun 15 minutter senere var politi og vaktselskap på stedet.

Da var lokalet allerede ribbet for verdifulle datamaskiner og servere som betjener brukere av Internett.

Frastjålet utstyr for en million
– Vi har ennå ikke full oversikt over hvor mye som er vekk, men kan med sikkerhet fastslå at utstyr for minst en million kroner er stjålet, sa daglig leder Fabian Roan i Big Blue Systems til VG dagen etter innbruddet.

Annonse


Teknisk umulig
Flere etterforskere som har kjennskap til innbruddet og senere den påståtte forsikringssvindelen, hevder overfor Dagens Telecom at det er «teknisk umulig» å tømme Big Blue Systems-lokalene i Hausmannsgate for det stjålne datautstyret på kun et lite kvarter.

Politiets gåte
I tillegg til å gjøre det fysiske innbruddet med å forsere en del låste dører, skulle tyven(e) på den korte tiden ha klart å velge ut og frakoble datautstyr, bære det ned fra lokalet til Big Blue Systems, samt rømme fra åstedet usett.

Dette er politiets gåte i forbindelse innbrudds- og forsikringsvindel-saken.

Nye avsløringer
Dagens Telecom vil klokken 12.00 fredag legge ut nye avsløringer på nettet om det som kan være årets største datakrimsak.

Annonse


Annonse


Annonse