Trond Hegglund

Annonse


Siktet for storsvindel

Trond HegglundOgså en annen ansatt hos Big Blue Systems (BBS) ble fengslet, men denne satt ikke like lenge i varetekt som Roan.

Begge havnet i politiets arrest med brev og besøksforbud. Bakgrunnen for dette er mistanke om at et innbrudd hos selskapet Big Blue Systems (BBS) i Hausmanngate i Oslo var fingert. Brekket skjedde i begynnelsen av oktober i fjor. Datautstyr for over en million kroner ble stjålet i løpet av kun et kvarter.

Utbetalte 1,5 millioner
Gjensidige Forsikring har utbetalt 1,5 millioner kroner til BBS og Fabian Roan. En tredjedel av dette beløpet er avbruddsdekning i forbindelse med at internettdriften ved BBS lå nede en tid etter innbruddet.

Tidligere KRIPOS-folk
Rett etter innbruddet i oktober fattet Gjensidige mistanke om at databrekket kunne være fingert. Forsikringsselskapets spesielle utredergruppe, bestående av svært erfarne etterforskere som tidligere arbeidet for Kriminalpolitisentralen (KRIPOS), har behandlet saken.

Annonse


Privat etterforskningsfirma
Etter det Dagens Telecom erfarer ble selve granskningen satt videre til et privat etterforskningsfirma, hvor en tidligere KRIPOS-mann avslørte den påståtte forsikringssvindelen.

Gjensidige gikk til politiet med alle opplysninger i saken, og Fabian Roan ble i begynnelsen av mai arrestert, men satt bare i varetekt i ett døgn.

Varetektsfengslet på nytt
I forbindelse med en kjennelse i Lagmannretten ble han 13. mai varetektsfengslet på nytt, men denne gangen fikk han et opphold bak murene i Oslo Kretsfengsel i hele ni uker.

Politet begrunner fengslingen med at de var redd for tap av beviser i saken. Det pussige er at dette skjer hele åtte måneder etter selve innbruddet hos BBS!

Seks års fengsel?
Fabian Roan ble sluppet ut av politets varetekt 17. juli, men han er fremdeles siktet i saken.

Politijurist Susie Bergstrand ved Økonomiavsnittet ved Oslo Politikammer vil ikke kommentere selve saken ettersom Roan og den andre BBS-ansatte er under etterforskning.

I følge Bergstand har forsikringssvindel av den type som Roan er siktet for en strafferamme på opptil seks år. Hun tror at politiet i løpet av høsten blir ferdig med etterforskningen og at saken da kan sendes over til rettsapparatet for videre behandling.

Årets største datakrimsak?
I vår og sommer har en rekke private etterforskere og politifolk vært med i granskningen av det som kan være årets største norske datakrimsak.

Etter det Dagens Telecom erfarer er det nå tre – fire politifolk som etterforsker saken. Økokrims spesielle datakrimteam er etter det vi kjenner til ikke innblandet i etterforskningen av BBS-innbruddet.

Nye avsløringer
Dagens Telecom vil klokken 12.00 fredag legge ut nye avsløringer på nettet.

Annonse