Annonse


Samtrafikk-samtaler i gang

I første omgang har Telenor startet forhandlinger med fire av de nye operatørene: Global One, Telia, NetCom og Tele2.

Ikke tid til å vente
– Vi har startet disse samtalene fordi vi ganske enkelt ikke har tid til å vente på departementet og Post- og Teletilsynet, sier pressetalsmann Dag Melgaard i Telenor til Dagens Telecom.

– Det begynner å bli knapp tid frem til 1. januar, og vi regner med at vi etterhvert også vil få flere operatører som banker på døren for å få avklart forholdene omkring samtrafikk. Derfor måtte vi bare sette i gang, sier Melgaard.

Diktat og forhandlinger
Telenor har altså bestemt seg for å starte samtalene allerede nå i august, i tråd med det som ble sagt da selskapet introduserte sine samtrafikkpriser for basistjenestene i slutten av juni.

Det er forøvrig ikke prisene for basistjenestene som skal disktueres nå, der har Telenor allerede diktert sine betingelser.
Det er mer avanserte tjenester, så som ISDN, Teletorg-tjenester, Grønne nummer, avanserte datatjenester og internasjonale samtaler fra Norge man nå forhandler om.

Tar tid
Men også dette vil ta tid. Samtrafikk-ansvarlig konserndirektør Magnud Dokset og hans medarbeidere i Telenor får altså hendene fulle hvis man faktisk skal få reell konkurranse på teletjenester allerede 1. januar neste år.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse