Annonse


Samtrafikk-samtaler i gang

I første omgang har Telenor startet forhandlinger med fire av de nye operatørene: Global One, Telia, NetCom og Tele2.

Ikke tid til å vente
– Vi har startet disse samtalene fordi vi ganske enkelt ikke har tid til å vente på departementet og Post- og Teletilsynet, sier pressetalsmann Dag Melgaard i Telenor til Dagens Telecom.

– Det begynner å bli knapp tid frem til 1. januar, og vi regner med at vi etterhvert også vil få flere operatører som banker på døren for å få avklart forholdene omkring samtrafikk. Derfor måtte vi bare sette i gang, sier Melgaard.

Diktat og forhandlinger
Telenor har altså bestemt seg for å starte samtalene allerede nå i august, i tråd med det som ble sagt da selskapet introduserte sine samtrafikkpriser for basistjenestene i slutten av juni.

Annonse


Det er forøvrig ikke prisene for basistjenestene som skal disktueres nå, der har Telenor allerede diktert sine betingelser.
Det er mer avanserte tjenester, så som ISDN, Teletorg-tjenester, Grønne nummer, avanserte datatjenester og internasjonale samtaler fra Norge man nå forhandler om.

Tar tid
Men også dette vil ta tid. Samtrafikk-ansvarlig konserndirektør Magnud Dokset og hans medarbeidere i Telenor får altså hendene fulle hvis man faktisk skal få reell konkurranse på teletjenester allerede 1. januar neste år.