Annonse


PC World elsker Opera

Amerikanske PC Worlds utgangspunkt er at nettleserne Navigator og Explorer nå blir integrert med kringkastingsteknologi. Noen kommentatorer mener at Netscape og Microsoft er på villspor når de forvandler PC til TV, og savner alternativer.

Lynraske Opera
PC World tror at norske Opera Software kan være svaret.

– Til forskjell fra monstrene fra Microsoft og Netscape, er Opera mindre enn 800 KB og krever lite RAM. Fordi det støtter HTML 3.2, ligner programmet mye på de store nettleserne. Forskjellen er at Opera ikke støtter Java, plug-ins og dynamisk HTML, – funksjoner som gjør konkurrentene både fancy – og trege, skriver PC World.

Anbefales sterkt
PC World påpeker Operas svakheter, men er likevel svært positiv:

Annonse


– Opera er så rask at du raskt glemmer de små skjønnhetsfeilene. Alle nettsidene vi testet, ble lastet mye raskere med Opera enn med Navigator 4 og Explorer 3. Vi kan sterkt anbefale Opera til alle som bruker modem og som ikke bryr seg om flashy funksjoner, skriver den amerikanske nettpublikasjonen.

For funksjonhemmede
PC World mener dessuten at Opera er ideell for synshemmede. En zoom-knapp kan forstørre nettsidene med opptil 1000 prosent. Andre funksjonshemmede vil sette pris på at nettleseren kan betjenes med en-tasts hurtigtaster. PC Worlds artikkel om Opera føyer seg pent inn i en rekke positive omtaler i utenlandske medier tidligere i år.