Arkiv

Annonse


Gullkurs for Netcom

ArkivDagens Telecom og ukeavisa Telecom Revy spådde denne kursoppgangen allerede i vinter.

Onsdag var ingen god dag på Oslo Børs. Kun 14 aksjer, deriblant NetCom, steg i verdi. Alle delindeksen og bransjeindeksene pekte nedover.

Norsk rentefrykt
Frykt for høyere amerikanske renter sendte Wall Street ned tirsdag. Nye svake makrotall snudde imidlertid det norske aksjemarkedene opp igjen onsdag. Den siste timen med handel bar det imidlertid rett ned igjen.

Svakere enn ventet
Oslo Børs åpnet markert ned onsdag morgen og falt jevnt og trutt frem til offentliggjøringen av amerikanske nøkkeltall klokken 14.30. Da disse nøkkeltallene viste seg å være mye svakere enn ventet, spratt totalindeksen opp og styrket seg med 16 poeng, eller drøye 1,2 prosent, i løpet av en halvtime.

Annonse


Markert kursfall
Onsdagem endte likevel med et markert kursfall. Totalindeksen sluttet dagen på 1307,44, som er 1,3 prosent lavere enn sluttnoteringen på tirsdag.

1,2 milliarder i gjennomsnitt
Aktiviteten var høy på Oslo Børs onsdag. Aksjer og gunnfondsbevis for tilsammen 1462 millioner kroner skiftet eiere. I gjennomsnitt er det omsatt for vel 1,2 milliarder kroner hver dag hittil i år ved Oslo Børs.