Nokia 2180

Annonse


Nokias første CDMA

Nokia 2180Særtrekkene fra Nokias kjente 2100-serie er beholdt i den nye Nokia 2180, som er Nokias første mobiltelefon basert på CDMA-standarden. CDMA står for Code Division Multiple Access og er den digitale standarden som brukes i USA. Den europeiske GMS-standarden, er imidlertid basert på TDMA. (Time Division Multiple Access).

Den nye telefonen fungerer også på analoge nettverk. Den har taletid på opptil 210 minutter og stand by tid på 76 timer.

Milepæl
Når Nokia nå for første gang bruker sin egenutviklede CDMA chip-design i en telefon, er dette en milepæl for selskapet. Nokia har jobbet med denne teknologien siden åpningen av sitt CDMA forskningssenter i San Diego i 1991, og har senere deltatt aktivt i utviklingen av denne standarden.

Annonse


Annonse


Annonse