Annonse


Resultatvekst i Mips

Den bergenske datamaskinprodusenten hadde en total omsetning på 78,6 millioner kroner i årets seks første måneder. Det er en økning på 9,4 millioner kroner, sammenlignet med samme periode i fjor, i følge markedssjef Geir Johansen.

Driftsresultatet ble på 6,3 millioner kroner. Her var veksten på 1,1 million, eller 17 prosent.

10. plass?
Bak den positive resultatutviklingen ligger det 5.324 solgte PC-er. Selv om statistikken over antall solgte enheter viser en oppgang på 8,5 prosent, er markedet likevel tregere til å ta unna enhetene enn ledelsen hadde forutsett i budsjettet. Markedssjefen er likevel optimistisk med tanke på å sikre 10. plass på den nasjonale statistikken over antall solgte maskiner.

Etter seks måneder ligger selskapet på 14. plass.

Annonse


Dysleksi-hjelp
– Utover høsten har vi store forhåpninger til levering av datamaskiner til dyslektikere, etter Stortingets vedtak i vår, sier Johansen.

Mips AS gikk seirende ut av den påfølgende anbudsrunden med Hordaland fylkeskommune. Søknadsmassen viser behov for levering av 2.000 maskiner.

Sterk hjemme
Omtrent 65 prosent av PC-salget skjer i Bergen og Hordaland. Selskapet har dermed en lokal markedsandel på rundt 20 prosent.

Telenor Bedrift er største lokale forhandler. Selskapet har også en rammeavtale med Bergen kommune.

Nedprioriterer
For å oppnå maksimal inntjening på egenproduserte merkevarer, vil Mips AS i nærmeste framtid forsterke innsatsen på dette området, på bekostning av distribusjon av andre PC-relaterte produkter som selskapet ikke er eneforhandler av, i følge markedssjefen.

Annonse