Annonse


Operatørene uenige om mobilstråling

Den sveitsiske forskeren Niels Kuster har nylig utgitt en rapport der forskjellige mobilprodukter sammenlignes når det gjelder effekten for brukerne. Han skal ha inngått en avtale med produsentene om å ikke offentligjøre for forbrukerne hvilke konkrete produkter det dreier seg om..

Bekrefter avtale
Kuster bekrefter overfor svenske Aftonbladet at han har avtalt med mobilprodusentene å ikke avsløre navnene.

– Jeg tror likevel at resultatene er svært interessante for forbrukerne, sier han.

Norske mobiloperatører tviler på påstandene.

Annonse


Hemmelighold
– Det er vanlig med hemmeligholdelse av forskningsrapporter. Selskapene kan ikke gå ut med interne forskningsresultater, da vil de røpe forretningshemmeligheter til konkurrentene, sier informasjonssjef Per Engh Halvorsen i Telenor Mobil til Dagens Telecom.

Informasjonssjef Gunnar Grythe i NetCom mener at påstandene har lite med mobiloperatørene å gjøre, og at om påstandene om helsefare stemmer, så er det mobilprodusentenes oppgave å ta opp et eventuelt problem.

– Produsentene publiserer ikke det som taler i deres disfavør, men bruker positive opplysninger for alt de er verdt, sier forbrukerombud Torfinn Bjarkøy til Dagbladet.

Annonse


Annonse


Annonse