GatesGrav

Annonse


Vil Feire Gates med ping

GatesGrav«Billy» skal feires ved at “tusner på tusner” ringer opp Microsofts IP-nummer og sender “Ping-bomber”. Det vil si programkoder som evig repeterer, slik at teleforbindelsen til slutt bryter sammen.

I helgen ble det arrangert ett minutts stillhet ved den fiktive Bill Gates-gravsteinen. Den er dekorert med hilsener, tags og feilmeldinger i dos. Det er liten tvil om at Gates er upopulær i dette miljøet. Uthengningen heller over til det barnslige.

Glødende interesse
På HIP’97 finner vi ellers nær sagt alt av arrangementer. Det er ikke det tema som ikke diskuteres rundt skjermene på den store gressletta.

HIP’97 svinger. Ikke i form av musikk, det er det lite av. Ingen danser og det er lite fyll og bråk. Det er derimot en glødende interesse for alt av elektronisk utstyr:

Annonse


Sekunder etter at Dagens Telecom åpner PowerBooken, er den omkranset av interresserte med spørsmål og tips. To minutter tok det fra eple-logoen kom til syne til vi var invitert på “Hack a Mac”-workshopen.

Bred dekning
HIP er et stort arrangement. Sivilt politi med orange skilt har sin fulle hyre med å passe på i virvaret. 3/4 TV-stasjoner, flere radiostasjoner og et utall aviser sørger for bred dekning.

I skumringen får det svake lyset i horisonten konkurranse av det blå/hvite-lyset fra skjermer i flere hundre telt.

For interesserte der hjemme er det mulig å logge seg på HIP når som helst. Robotkjøretøyet “HipCar” ruller rundt i det flate landskapet og sender TV-bilder på internett hele døgnet.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse