Annonse


Videokonferanse i LAN

LiveLAN 3.0 er et Windows NT-basert produkt som består av grunnmodulene for videokonferanser, management-programvare og en gateway mellom lokalnettet og ISDN i telenettet. Løsningen er foreløpig en en-til-en konferanseløsning.

PictureTel i Norge
PictureTel er verdens største leverandør av videokonferanser med en markedsandel på rundt 55 prosent. Deres fremste konkurrenter er Tandberg og VTEL.

I Norge er Tandberg naturlig nok markedsledende. PictureTel satser nå likevel betydelig på det norske markedet og har åpnet eget kontor med Rune Atle Johansen som daglig leder. Han arbeidet tidligere i Alcatel.

Avhenger av Telenor
Telenor, Alcatel, Nortelco og Scribona er etablert som forhandlere i Norge. Mye av suksessen framover i Norge vil avhenge av hvor sterkt Telenor vil fokusere på PictureTel. De forhandler også Tandberg og Sony.

Annonse


LAN-produkter
PictureTel har uten sammenlikning den bredeste produktbredden med både en rekke studioløsninger og PC-løsninger.

LiveLAN er et av deres siste produkter. Det består blant annet av LAN Gateway som bygger en bro mellom H.323-standarden for videokonferanser i LAN og H.320-.standarden for videokonferanser i telenettet. Styringsverktøyet er LAN Manager – et SNMP-basert produkt.

Løsningen kan implementeres i alle TCP/IP og NT-baserte nett. En konferanse vil vanligvis beslaglegge 174 kbit/s av båndbredden i lokalnettet. Det kan implementeres opp til fire gateway-løsninger på serveren som hver kan håndtere en ekstern konferanse.

En-til-en-løsning
Flerpartskonferanser støtter løsningen foreløpig ikke, men PictureTele kommer i løpet av høsten med en egen MCU (multipoint controller) som støtter denne løsningen.

Selve konferanseløsningen støtter både FCIF med 30 frames pr. sekund (fullbevegelse) og QCIF med 15 frames pr. sekund.

Nærmere opplysninger om systemet på http://www.picturetel.com

Annonse