Annonse


Straffbare nettlinker

Rettighetshaverorganisasjonen TONO krevde i forrige uke at 16-åringens hjemmeside på internettleverandøren Trollnetts server måtte stenges. TONO har tidligere krevd stenging av en internettside som hadde lagt ut musikk av gruppen Postgirobygget uten å innhente tillatelse fra rettighetshaverne.

Truer med retten
Nå går TONO et skritt videre og vil også stenge sider med linker som fører frem til nettadresser med musikk. I e-posthenvendelsen til Trollnett skriver TONO at de om nødvendig vil gå rettens vei for å stoppe det de kaller ulovlig utlegging av musikk på Internett.

Trollnett vil søke advokatbistand for å vurdere en mulig sak mot TONO. Selskapet ønsker å få en rettslig avgjørelse på saken slik at de får noe å forholde seg til hvis lignende saker dukker opp. Trollnett mener at 16-åringen ikke visste at det var ulovlig å ha linker på hjemmesiden sin til musikkfiler, skriver Dagens Næringsliv mandag.

Annonse


Annonse


Annonse