Annonse


Pass opp for PGP-attacs

PGP står for Pretty Good Privacy. Det dreier seg om en form for dataangrep der en horde småapplikasjoner iverksettes for å knekke de forskjellige kodene i et nettverk.

Etter helgens konferanse, har langt flere mennesker kunnskap om denne type virksomhet. Dersom du sitter på verdifull informasjon, er sannsynligheten blitt langt større for at noen vil prøve seg mot ditt nett.

Hvordan unngå angrep:
Skift fra password til passfrase. Gjerne ordkombinasjoner som inkluderer tall, som feks “Du er en r8n fisk!”. I PGP-attacs gjetter programmene over 15.000 ord i sekundet (Windows 3.11), og 7 – 8 tusen på UNIX-servere. En ulogisk passfrase som inkluderer tall og som ikke har tilknytning til deg eller ditt liv, vil gjøre angrepene svært problematisk.

Skru av alt
Dersom du har ansvaret for eller tilgang til informasjonsbanker eller store gireringer på din PC, så husk alltid å avslutte programmer før du skrur av for dagen. De fleste programvarer lager temp.files som må slettes.

Annonse


Fysisk sletting
Kast alle aliaser fysisk og slett cache.filer og gif-referanser fra valg-mappen. I systemet har du sist brukte dokumenter og sist brukte programmer – mapper der de siste aktive applikasjonene på maskinen din ligger. Sørg for å fjerne disse.

Har du tilgangsnivå der ingen andre har, bør du være enda strengere. Ikke bruk referanser i privatlivet på passord og vær svært observant over hvor nøkkelringen oppbevares. STOL IKKE PÅ NOEN.

Annonse


Annonse


Annonse