Levine, Robert S.

Annonse


Gründer forlater Cabletron

Levine, Robert S.Robert Levine var en av de to som startet Cabletron i en garasje i New Hampshire for tjue år siden. Formål dengang: Å tilby kundene tele- og datakabel i de lengder det var behov for – i stedet for standardrullen på 10.000 fot som produsentene leverte.

Cabletron kjøpte kabelruller, kuttet dem opp i mer passende lengder og solgte dem videre. Senere har Cabletron etablert seg som nr. 4 i nettverksbransjen, bak Cisco, 3Com og Bay. Levine og medgründer Craig Benson er blitt internasjonale kjendiser i nettverksbransjen, til tross for at de to i utgangspunktet var forretningsmenn, ikke ingeniører og nettverksspesialister.

Ikke kvalifisert?
Nå ønsker imidlertid Levine å forlate selskapet. Offisiell begrunnelse er at han føler at han ikke er kvalifisert til å drive et teknologiselskap på Cabletrons størrelse. Derfor kommer Don Reed, president i Nynex, til Cabletron 1. september.

Etter to måneders overgangstid skal Reed overta sjefsstolen 1. november. Benson fortsetter som styreformann i selskapet, mens Levine trekker seg helt ut. Han tar ikke engang med seg noen gylden fallskjerm. På den annen side sitter han fremdeles med 10.3 millioner aksjer i selskapet som for tiden noteres til 36 dollar på Wall Street. Han klarer seg nok.

Annonse


Annonse


Annonse