Annonse


Lysning for GSM i USA

Datagiganten Intel har tatt initiativet til en allianse som er ment å bygge bro mellom data og telekom. De involverte parter innbefatter nettoperatører, internettleverandører, produsenter av datamaskiner og telekomutstyr. Målet er å utvikle plug-and-play-løsninger for mobil datakommunikasjon.

GSM-allianse
Initiativet kan bety et løft for GSM i USA. Den nylig etablerte GSM-alliansen bestående av blant andre Pacific Bell and BellSouth, IBM og Toshiba, har medvirket til at Intel nå går inn for GSM som den overlegne mobilsystem når det gjelder dataoverføringer.

Analog dominans
På det amerikanske mobilmarkedet konkurrerer GSM i dag med CDMA- og TDMA-nettene om de digitale kundene. Markedet er imidlertid dominert av analoge systemer, men disse er svake på dataoverføringer. Når over 50 prosent av landbasert trafikk er dataoverføringer, er det mye som tyder på at nettopp behovet for datatrafikk kan være det som får dagens analoge mobilkunder til å bli digitale.