Annonse


Lappesaker for Office 97

Office 97 Service Release 1 (SR-1) inneholder et binært filkonvertingsprogram for Word, som gjør det lettere å dele filer mellom forskjellige Office-versjoner. SR-1 har forbedret støtte for POP3 og SMTP, e-post i Outlook 97, ny Microsoft Access Snapshot, støtte for Intel MMX-teknologi, viewers, konverteringsprogrammer, samt andre forbedringer og oppgraderinger.

En måned forsinket
Microsoft skulle opprinnelig lansere SR-1 i begynnelsen av juli. Først onsdag ble den 7 MB store filen SR1Off97.exe lagt ut på Microsofts nettside. Det var en måned for sent!

Kun for USA
Den første versjonen av SR-1 er kun beregnet på den amerikansk Office 97 (US English). En engelsk versjon (International English) kommer om en måneds tid, og SR-1 for norsk Office 97 først i september/oktober. SR-1 tåler ikke kombinasjonen med betaversjoner, enten det er Office-programmer, Internet Explorer 4.0, Windows NT 5.0 eller Memphis.

Et skrin med lappesaker
Etter at Office 97-lanseringen i januar har brukerne klaget over dårlig bakover-kompatibilitet og e-postproblemer. Microsoft har senere lagt ut en hel serie med forskjellige lappesaker. Med SR-1 samles alle lappesakene i en pakke.

Annonse


Word uten DOC
Word-problemene skyldtes at Microsoft laget et nytt filformat for Word 97. Derfor måtte Word 97-brukere lagre dokumentene som RTF-filer (rikt tekstformat), hvis de ville gi dokumentene til Word 95-brukere.

Sluker minne
Problemene ble ikke løst før det kom en binær filkonverterer i juli. Noen har imidlertid fortsatt problemer når vi lagrer Word 97-dokumenter i Word 95-format.

E-postproblemene skyldtes at Office installerte Outlook- og den «gamle» Exchange-klienten oppå hverandre. Derved spiste de ekstra 4MB av systemressursene.

Skrin med lappesaker
Både Word-konvertereren og andre Office-forbedringer har en tid vært tilgjengelige fra Microsofts nettside. Med SR-1 samles de i en pakke, som i et syskrin.

– Vi kommer til å utgi Service Releases for våre kontorprogrammer et par ganger i året, sier Ole Tomm Seierstad hos Microsoft Norge til Dagens Telecom.

Annonse