Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Forbrukerrådet ut mot Hermansen

TROMSØ: Tormod Hermansens (bildet) uttalelse om forskjellige telepriser mellom by og land etter telemonopolets oppløsning har ført til nye reaksjoner. Nå har også Forbrukerrådet og Telia sagt sitt.

Hermansen, Tormod (brun)
Konsernsjefen i Telenor har tidligere i uka uttalt at vi fra neste år må gjøre regning med lavere telepriser i de større byene enn i distriktene. Dette førte til negative reaksjoner fra Senterpartiet, SV og Arbeiderpartiet.

Ønsker like priser
– En nødvendighetsvare som telefon må være tilgjengelig på likefot over hele landet, sier underdirektør Erik Selgård i Forbrukerrådet til Nationen.

Selgård ønsker derfor at regjeringen tar ansvar og lager rammebetingelser som forhindrer store prisforskjeller.

Distriktsvennlig Telia
Telia Norges viseadministrerende direktør, Gunnar Evensen, sier til Nationen at de også ønsker å konkurrere i distriktene. De har allerede kunder i datakommunikasjonsmarkedet på små steder i Nord-Norge og på Vestlandet.

I følge Evensen ønsker Telia Norge å tilby sine tjenester til et bredest mulig utvalg av befolkningen.

Evensen gir likevel Hermansen delvis rett i at det er realistisk med forskjellige priser på teletjenester i byene og på landsbygda i startfasen, siden de store byene er de mest åpenbare satsingsområdene etter at telemonopolet oppløses..