Annonse


Apple velger ny nettleser

Netscape har opplevd flere tilbakeslag de siste ukene. Både Intuit (økonomi-programmer m.m.) og Lotus (nå IBM-eid) har nemlig bestemt seg for å bruke Microsoft Internet Explorer 4.0 (IE 4.0) som sin nettleser. Tidligere vedtok oljeselskapet Chevron, Netscapes største kunde, å kaste ut Navigator til fordel for Explorer.

Netscape størst
Etter tidligere å ha satset på Navigator, velger også Apple nå å satse på Microsofts Internett-verktøy.

I følge konsulentselskapet IDC hadde Microsoft 30 prosent av nettleser-markedet på tampen av 1996, mens Netscape hadde 55 prosent. Analytikerne ser ikke bort i fra at Microsoft kan ha doblet markedsandelen i løpet av et års tid.

Hindrer konkurranse?
Avtalen mellom Apple og Microsoft har også påkalt interesse hos amerikanske konkurransemyndigheter. IE 4.0 som standard nettleser for operativsystemet i Macintosh, kan innebære handelshindringer.

Integrert i Windows 98
Microsoft forsøker nå å få PC-produsentene til å integrere IE 4.0 i de nye PCene de sender ut på markedet. IE 4.0 blir dessuten integrert i Windows 98. Når nettleseren integreres i operativsystemet, blir det umulig å kople den ut. Netscape går tøffe tider i møte, selv om de fleste nye PCer fortsatt er bundlet med Navigator.