Annonse


Telenor investerer i TV

NetChannel kaller seg TVSP: Television Service Provider, for å knytte sammenhengen til det som på engelsk kalles ISP: Internet Service Providers. Selskapet har kontorer i San Franscisco og London og kommer i løpet av ettersommeren til å lansere sine produkter (set-top boxes) i USA og Storbritannia.

Enklere å finne frem
Disse boksene, som ikke er direkte sammenlignbare med produktene som Microsoft-eide Web-TV arbeider med, skal først og fremst bruke Internett-teknologi for å gjøre det enklere for seerne å finne frem i den stadig voksende TV-jungelen.

Når digital-TV kommer for alvor om ikke lenge, vil dagens kanal-antall kunne bli mangedoblet for mange abonnenter på kabel- og satellitt-TV.

Internett-innhold
I tillegg er meningen å tilby Internett-innhold som utfyller det tilbudet man får i de vanlige TV-kanalene, for eksempel ved å tilby sportsresultater i sport-kanaler, bestillingsrutiner for TV-Shop, etc. Vanlig Internett-tilgang og e-post skal også høre med i NetChannels tilbud.

Annonse


Selskapet har forøvrig også et formalisert samarbeid med Oracles datterselskap NCI (Network Computer, Inc., for å kombinere nettverks-computere og TV-løsningene.

Internasjonale investorer
NetChannel understreker at mange av selskapets internasjonale investorer er selskaper som ønsker å utnytte selskapets teknologi i sine egne markeder. Dette gjelder åpenbart også Telenor, som både er engasjert på TV-distribusjon og Internett-siden i dag. Selskaper fra USA, Nederland og Canda har åpenbart kommet til samme konklusjon.

Forøvrig finner man også Hermann Hauser blant investorene: Mannen som blant annet hadde ansvaret for å utvikle BBC-computeren og selskapet Acorn på 80-tallet og som i dag er en av de mest aktive (og suksessrike) teknologi-investorene i Europa.

Annonse