Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Polsk mobillisens til FT

OSLO: France Telecom er sammen med det polske teleoperatøren TIPSA tildelt DCS-1800 mobillisens for de største polske byene.

Polens første DCS 1800 mobillisens er tildelt PTK-Centertel , som eies av France Telecom og den polske operatøren TIPSA, med henholdsvis 34 og 66 prosent. Lisensen omfatter byene Warszawa, Katowice, Wroclaw and Gdansk i tillegg til hovedveiforbindelsene.

PTK-Centertel driver et NMT-nett fra før av, med 170.000 abonnenter. Polen har i tillegg to GSM-nettverk, som til sammen dekker rundt regnet 350.000 mobilabonnenter.

Øst-Europa
France Telecom satser sterkt på å vinne mobillisenser i Øst-Europa og har i dag aktiviteter i Romania, Slovakia og Moldova. I Europa førvrig tilbyr de mobiltjenester i Danmark, Belgia og Hellas utenom Frankrike.
Stikkord: Mobil