Annonse


Microsoft i lyd og bilder

Sendingene blir ikke bedre. Kvaliteten blir ikke bedre. Men brukere slipper å laste ned programvare for å se på videoer i forskjellig format. I dag er det omlag et halvt dusin forskjellige programmer som brukes til dette på Internett.

Setter premissene?
Flere oppkjøp i det siste kan føre til at Microsoft setter premissene for hvordan multimedia skal sendes over Internett. Selskapet kjøpte mandag teknologiselskapet Vxtreme for en halv milliard kroner.

Samtidig annonserer Microsoft at det vil være ferdig installert programvare for å se video på den neste versjonen av operativsystemet Windows.

Konkurrenter i klemme
Det blir hevdet at Microsoft ved å kjøpe 10 prosent av det Seattle-baserte selskapet Progressive Networks for to uker siden satte sine konkurrenter i klemme.

Annonse


Dette selskapet skal være det ledende når det gjelder å sende audio og video over nettet, melder San Francisco Chronicle. Som en del av handelen ble selskapene enige om å bruke Microsofts standard.

Markedet modnes
Microsoft kjøpte mandag Vxtreme – et annet amerikansk selskap som leverer programvare for å sende video på nettet. I følge Nando Net skal kjøpet ha kostet Microsoft omlag en halv milliard kroner.

– Dette er de første skrittene i retning av et modent marked for multimedia, sier Martin Hall, som er en av to formenn i Internet Protocol Multicast Initiative, som er en sammenslutning av 75 høyteknolgiske selskap.

Annonse