Annonse


Cisco opp 1/3

Ciscos driftsoverskudd økte fra 42 cent pr. aksje (totalt 286 millioner dollars) i samme kvartal for et år siden til 55 cent pr. aksje (383 millioner dollars) i år. Når man regner med ekstraordinære kostnader (to oppkjøp og 1 salg) sitter man igjen med 151 millioner dollar – eller 22 cent pr. aksje – sammenlignet med 276 millioner og 41 cent i samme periode i fjor.

Resultatet var imidlertid ingen overraskelse: For en gangs skyld hadde Wall Street truffet med sine prognoser. Men det er ingen tvil om at oppkjøps-strategien til Cisco-sjef John Chambers har gitt svakere resultater på kort sikt.

Avhengig av Ethernet?
På årsbasis (Cisco avsluttet finansåret 26. juli) kan selskapet fortelle om en økning i omsetningen på 57 prosent. Totalomsetningen i finansåret var på 6,44 milliarder dollars, mot 4,1 milliarder året før.

Til tross for de gode resultatene: Kursen på Cisco-aksjene falt etter at resultatet ble kjent. Cisco er som vanlig avhengig av forventningene til selskapet – først og fremst til produktene for Ethernet-svitsjing og Gigabit Ethernet som skal bli tilgjengelige i løpet av høsten.

Annonse